15.3 C
İstanbul
Salı, Nisan 16, 2024
Booking.com
Ana SayfaGüncelMoskova Noel Şehrine Dönüştü

Moskova Noel Şehrine Dönüştü

- REKLAM -

Moskova’nın eşsiz tarihi ve turistik mekanlarını, kültürel dokusunu ve gastronomisini keşfe çıkaran Noel’e Yolculuk Festivali 8 Ocak’a kadar gezilebilir. Şehir, masalsı bir tatil keyfi yaşamak isteyenler için konukseverliğini bütün sıcaklığı ile gösteriyor.

Moskova, Noel ruhunu ve yılbaşı heyecanını buluşturan geleneksel festivale ev sahipliği yapıyor. Şehir festival havasındaki büyülü mekanları, görülmesi gereken hareketli yerleri, süslemeleri, rengarenk ışıklandırmaları, geleneksel kış sporları aktivitelerini ve Noel Baba ile torunu Snegurochka ya da Kar Kızı ile tanışmayı içeren Noel’e Yolculuk adlı özel festival etkinliği ile ziyaretçilerini devam ediyor. Noel’de başlayan ve yılbaşını da kapsayan bu eşsiz festival ve tatil sezonu 8 Ocak’a kadar sürecek.

Büyük ölçekli etkinlik sayesinde şehir adeta bir eğlence alanına dönüştü; rengarenk parıldayan ışıklar sokakları aydınlatırken, her yerde buz pateni pistleri ve kaydıraklar açıldı ve burada tüm aile bireylerinin eğlenmesi için müzikli gösteriler, canlı performanslar ve daha fazlası yer alırken, lezzetli yiyecekler ve tatil neşesi ile dolu tüm mekanlar gezilebiliyor. Etkinlikler sadece Moskova şehir merkezinde değil, uzak ilçelerde de gerçekleştiriliyor. Birçok kişi için bu etkinlik, Moskovalıların ve kentin genç ve yaşlı konuklarının büyüsünü ve tatil neşesini canlandıran şenliklerin başlangıcına işaret ediyor. 8 Ocak’a kadar devam edecek etkinlikte, tatil rotasını Moskova’ya çevirecek olanları birçok farklı sürpriz bekliyor.

Festivalin ana teması; 2023’te Rusya’ya seyahat

Festivalin ana temasını Rusya’da seyahat etmek ve çok uluslu ülkenin farklı bölgelerine özgü tatil geleneklerini tanımak oluşturuyor. Festival, etkinlik konuklarını Rusya’nın her bölgesinde bayramların nasıl geçtiğini görmeye teşvik ediyor. Şehrin dört bir yanına dağılmış birçok geleneksel ve yerel festival pazarı, Rusya’nın ulusal yemeklerini ve iç ısıtan içeceklerini tatmak, Rusya’nın dört bir yanından gelen yerel ürünlerin ve el sanatlarının tadını çıkarmak için ziyaretçilerini ağırlamaya hazır bekliyor.

Pandemi sonrasında seyahatlerin tekrar başlamasıyla birlikte bu tatil sezonunun ekstra özel ve yoğun geçmesi bekleniyor. BM, 2022 yılı küresel şehirler sıralamasında Moskova’yı yaşam kalitesi açısından dünyanın en iyi şehri seçti. Şehrin güzelliği inkâr edilemese de kışın şehir daha da etkileyici bir görünüme bürünüyor ve Moskova, herkesi bayram sevincini paylaşmaya davet etmekten mutluluk duyuyor.

Yeni Yıl Mucizesi

Noel’de başlayıp yılbaşını ve yeni yılın ilk haftasını kapsayan festival sezonu boyunca, misafirler sevdiklerine bir Yeni Yıl Mucizesi hediye ederek onları şaşırtabilirler. Yeni yıl mucizesi, İyiliksever Noel Ağacı Kampanyası’na katılarak kazanılabilir. Elde edilen bağışların önemli bir amaç için kullanılacağı kampanya, etkinlik konuklarının yılbaşı ağacından bir oyunca almasını ve daha fazla ayrıntı için QR kodunu taramasını gerektiriyor.

Diğer Yazılar

Son Eklenen Haberler