12.9 C
İstanbul
Cuma, Mart 29, 2024
Booking.com
Ana SayfaGüncelYapay Zeka Destekli Yazılımlar Otel Gelirlerini Artırıyor

Yapay Zeka Destekli Yazılımlar Otel Gelirlerini Artırıyor

- REKLAM -

Turizm sektöründeki rekabet otellerin gelirlerini arttırmaları yönünde en büyük engel gibi gözükse de, misafirlerine farklı deneyimler yaşatan konaklama hizmetlerinin yanında oda dışı hizmetlerini önemseyen oteller daha rekabetçi olabiliyor.

Otellerin türüne ve bölgesine göre değişkenlik gösterse de genel olarak tüm otellerin satmaya odaklandığı temel ürün olan oda içerisindeki hizmet rekabet etmeye çoğu zaman yetmiyor. Bu konuda çalışma yapan uzmanlar, tesislerin oda dışı seçeneklerini artırması ile rekabetçi ortama ayak uydurabileceğini ortaya koydu.

Global Alanda Oda Dışı Gelirler Önem Kazandı

Tüm dünyada tesisinin gelirlerini arttırmak isteyen oteller “oda dışı” gelirlere odaklanmaya başladı. Yani konaklama dışında birçok ekstra satabileceği hizmetleri geliştirerek misafirlerine sunmak standart hale gelmeye başladı.

Pandemi ile birlikte hizmet vermeye başlayan ve otellerde misafir deneyimlerinin direkt olarak otele aktaran yazılım olan İcibot’u geliştiren ICITECH Teknoloji AŞ Satış ve Pazarlama Direktörü Bahadır Çakar, yazılımın sayesinde otellerdeki oda dışı gelirleri artırdıklarını dile getirdi. Çakar,  

 “Özellikle pandemi sonrasında dünyada birçok turizm bölgesi aynı anda aktif hizmet vermeye başladı. Her ne kadar talebin artacağı öngörülse de dünyadaki finansal koşullardan dolayı bu talep artışı fiyata doğrudan pozitif yansımadı.  Yani hangi tür otel olursa olsun sektör çok ciddi rekaketin içinde. Bu durum tüm dünya için geçerli diyebiliriz. Otelci çoğunlukla oda gelirlerine odaklanıyor ancak buradaki rekabet koşullarına göre gelirini arttırmakta zorlanıyor. Otellerin oda dışı gelirlerini arttırması için uçtan uca teknolojik ve pazarlama tabanlı çözümler sunuyoruz.  Otelin misafirine daha hızlı erişip tüm ürün ve hizmetlerini daha iyi pazarlayabileceği platformlar ve alt yapılar sağlıyoruz. İcibot kullanan oteller misafirlerini artık daha yakından tanıyor, otel içerisindeyken ürün ve hizmetlerini anlık olarak misafirlerine iletebiliyor. Misafirlerine fırsat ürünler sunarak yaşattığı deneyimi zenginleştiriyor“ dedi.

Yapay Zeka Destekli Yazılımlar Otel Gelirlerini Artırıyor

Daha önce misafire sunulmayan birçok ekstra servis İcibot’un çalıştığı birçok otelin ciddi bir gelir kalemini oluşturuyor. Konu sadece bir yazılım değil ekip aynı zamanda ürün geliştirip pazarlama fikirleriyle birlikte otellerin oda dışı gelirlerini çok ciddi bir oranda arttırıyor.  Oteller oda dışı gelirlere yapay zeka destekli yazılımlar ile daha kolay ulaşıyor. Bu sayede müşterilerinin daha çok hangi konuda hizmet almak istediğini de öğreniyor. 

Diğer Yazılar

Son Eklenen Haberler